Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Державна санітарно-епідеміологічна служба міста Кіровограда

Вівторок, 19.09.2017
Головна » Статті » Мої статті

Захист прав дітей на якісне, безпечне та раціональне харчування.

Фахівцями державної санітарно - епідеміологічної служби м. Кіровограда  протягом року проводились планові перевірки, щодо захисту прав дітей на якісне, безпечне та раціональне харчування.

В м. Кіровограді функціонують 43 загальноосвітніх закладів, загальноосвітня школа інтернат, 38 – дошкільних начальних закладів, 5 інтернатних закладів.

Протягом поточного року  фахівцями Кіровоградської міської СЕС проведено 8 перевірок постачальників харчових продуктів в навчальні заклади міста СТ «Сервіс плюс» та ТОВ «Кіровоградоптсервіс» шодо зберігання та реалізації продуктів , які вживають діти.  За результатами перевірок надано припис адміністрації СТ «Сервіс Плюс», головним державним санітарним лікарем м. Кіровограда виносилась постанови про тимчасову заборону постачання харчових продуктів СТ «Сервіс Плюс», про накладення штрафу на виконавчого директора СТ «Сервіс Плюс», відсторонялись від роботи за порушення термінів проходження медичних оглядів 4 працівники СТ «Сервіс Плюс».

Харчових отруєнь, пов’язаних з перебуванням та харчуванням дітей в загальноосвітніх  та дошкільних начальних закладах міста не зареєстровано.

Заходи, щодо заборони виробництва, обігу та вилучення з обігу недоброякісних харчових продуктів не вживались. В ході поточного санітарно-епідеміологічного нагляду за виявлені порушення санітарно гігієнічного режиму в їдальнях ЗОШ та на харчоблоках дошкільних начальних закладів головним державним санітарним лікарем м. Кіровограда за поточний період винесено 11 постанов про тимчасову заборону експлуатації їдалень ЗОШ та окремих цехів в їдальнях ЗОШ  та харчоблоку дошкільного навчального закладу.

Протягом поточного року проведено 203 перевірки шодо відповідності стану їдалень ЗОШ та  харчоблоків дошкільних та інтернатних начальних закладів санітарним нормам. За виявлені порушення санітарних норм та правил накладено штрафів- 37:

Серед найпоширеніших порушень: не виконується перспективне меню, не своєчасно ведеться журнал бракеражу готової продукції ,порушується технологія приготування страв, порушуються правила миття посуду, недостатній контроль за дотриманням санітарно гігієнічного режиму, порушуються санітарні вимоги до інвентарю, порушуються правила зберігання харчових продуктів.

Відсторонено від роботи за порушення термінів проходження медичних оглядів 3 кухарів.

Завідувач відділенням гігієни дітей та підлітків                 Третяк Т.О.

Категорія: Мої статті | Додав: defaultNick (20.01.2012)
Переглядів: 792 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]